Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanulni - de hogyan?

2010.02.08

Pár évvel ezelőtt nem volt más lehetőség a különböző sport-tudományok elsajátítására, csak a személyes oktatás illetve a könyvekből történő okulás.

(pl. snowboard-ozni – pár szezonos sílesikló gyakorlat birtokában – könyvből tanultam meg)

A technika fejlődésével a lehetőségek tárháza bővült a videó-oktatással, melynek hordozója eleinte a VHS kazetta, később a DVD lemez volt.

Időközben egyre jobban elterjedt az internet, gyorsuló és bővülő paraméterei által alkalmassá vált az eddigi oktatási módok kiváltására: a tematikus on-line rendszerek mellett a videó-megosztók is megjelentek, amiken a számtalan szórakoztató jellegű, olykor agyatlan filmetűdök mellet kifejezetten oktatási célú kisfilmek is találhatók.

Ezek közül a legismertebb és világviszonylatban is talán a legfelkapottabb a Youtube.

(legutóbb a sífutás mozgásanyagát szinte kizárólag innen lestem el)

E filmek jórészt idegen nyelvűek, de kellő odafigyeléssel ki lehet hámozni belőlük a lényeget.

A többi pedig már csak gyakorlás és elszántság kérdése!   :O)

A NET másik nagy vívmánya a fórumozás: nem is gondolnád, hány témakörre születtek magyar fórumok!

Ezeken a portálokon zömében nem szakemberek, hanem „lelkes amatőrök”, kisebb-nagyobb gyakorlattal rendelkező elhivatott fórumozók válaszolnak kérdéseidre. Itt tömheted be tudásanyagod hézagait naprakész, helyi érvényességű információkkal, sőt olykor egy-egy ilyen fórum-társaság klub-szerű önálló életre kelve személyes találkozókat is szervez, így nemcsak az áhított tudásra, de társaságra is lelhetsz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.